Een stap voor stap proces, voor het maken van een compleet nieuw lied


Stap 1

Wij verzamelen al uw wensen op papier, en maken hier een plan van aanpak van.  We doen dit via verschillende invulformulieren, die we via e-mail naar u toe sturen, of we maken een afspraak voor een intakegesprek van max. een uur bij ons op locatie of via Zoom (de kosten van een intake zijn eenmalig € 49.95)

Van het plan van aanpak, maken we een opdrachtbevestiging incl. offerte, die we ter goedkeuring naar u toesturen.  Bij een akkoord + een 1e aanbetaling, gaan we de werkzaamheden voor u starten

Stap 3

Voor veel mensen is stap 2 voldoende, maar u kunt ook professioneel een stap verder gaan, door verschillende partijen (gitaar, bas, drums of alles) live in te laten spelen in een van onze studio's, en/of uw eigen vocalen op te laten nemen. Op dit moment gaan we van een demo naar een productie. Omdat e.a. nu geheel afhankelijk is van uw eigen wensen qua opnamen, zullen we in dit geval eerst een offerte op laten stellen voor de af te nemen werkzaamheden. Denkt u hierbij ook aan het huren van een opnamestudie (hoelang?), en het evt. in huren van sessie muzikanten. Uiteraard bent u vrij om eigen muzikanten mee te nemen. (Dit moet dan wel van tevoren besproken zijn). Let ook even op dat dit dus boven op de prijs van de demo komt.

Voorbeeld productie:

Stap 2

Met de door u aangeleverde informatie en wensen, maken we een demo van het lied. We schrijven de tekst en componeren de muziek. Vervolgens maken we via onze audio software een af te luisteren demo incl. zang. U kunt vervolgens aangeven wat u evt. nog wilt wijzigen of aanpassen. Een demo wordt geleverd met een maximum van 2 revisie ronden, 

Voorbeeld demo: 

Stap 3B

Vind u de demo iets "te licht", zoekt u iets voller geluid, of wilt u andere instrumenten toevoegen, maar is er geen budget voor studio-opnamen?
U kunt er dan voor kiezen een volwaardige professionele orkestband te laten maken, via onze audio software. De geluiden komen dan "uit de computer", maar zijn nauwelijks van echte instrumenten te onderscheiden. Voordelen zijn dat u vaak meer keuze heeft in hoe e.a. moet gaan klinken, en de kosten lager zijn, dan bij het opnemen van instrumenten in de studio. Let op: Evt. vocals moeten wel worden opgenomen in de studio, of door u zelf aangeleverd.

Voorbeeld virtuele orkestband: