IK SCHRIJF JOUW THEATER TEKSTEN

Korte of wat langere sketches, één akters, toneelstukken. Ik schrijf voor alle soorten theater. Grappige stukjes van een paar minuten voor op de bruiloft van een familielid of een professioneel script voor een avondvullende voorstelling. Theaterteksten voor op school, in de kerk of op de vereniging. Van kerstspel tot serieus werk om over na te denken. Teksten worden op maat gemaakt, met jouw eigen inbreng. Of geef je me liever de vrije hand? Alles kan niets hoeft. Samen maken we er een mooi kunstwerk van. Scripts worden aangeleverd met een duidelijke decor omschrijving, rolverdeling en lichte regie adviezen.

De producten/prijzen hiernaast geven een indicatie van de mogelijkheden.
Meer informatie, specifieke wensen etc? Klik op de knop “Hoe werkt het” of stuur een Email via het contactformulier.

 

VOORBEELDEN

De illusie

(Script: © Arne Overbeek - 2017)

 

Scene 1:

Decor: In het midden een hoepel met daaraan vast een velours gordijn. Links een stoel en rechts een grote rechtopstaande spiegel (klassieke ovale draaispiegel)

Bennie: (staat voor de spiegel. Maakt grote gebaren) HOOGLEËERD...HOOG… DAMES EN HEREN EN HOOGGELEERDE...Nee wacht… dames en heren en jongens en meisjes. ..Ja, dat is beter. DAMES EN HEREN, JONGENS EN MEISJES! HOOGLEËERD PUBLIEK!

Saskia: [heeft een opvallend glitterpakje aan] Ik weet het niet hoor… Bennie, weet je zeker dat dit mij mooi staat?

Bennie: (draait zich om)...Tuurlijk, het is show en het gaat er om hoe je jezelf presenteert. kijk ; DAMES EN HEREN JONGENS EN MEISJES! HOOGGElEERD PUBLIEK!

Saskia: Geëerd!

Bennie: Wat?

Saskia: Het is hooggeëerd. Niet geleerd

Bennie: (zucht) Prima. HOOGGEËERD! (Kijkt even naar Saskia) PUBLIEK. GRAAG EEN DAVEREND OOR EXPLODEREND APPLAUS VOOOORRR…. SASKIA SAMUELS. Mijn beste vriendin en meest betrouwbare assistent sinds … eh … de kleuterschool!?

Saskia: Nou overdrijf niet zo. Maar goed dan, we gaan aan de slag. Welke truc wilde je gaan oefenen? Oh wacht, stom van me dat moet natuurlijk dezelfde truc zijn die we al dagen oefenen, weken, wat zeg ik JAREN ! [zucht]

Bennie: Saskia!

Saskia: Joh geintje! Het zal vast een keer! gaan lukken.

Bennie: Dat geloof ik ook (Daar ben ik van overtuigd)?

Saskia: Zo is het! DAMES EN HEREN JONGENS EN MEISJES! HOOGGEËERD PUBLIEK! GRAAG EEN DAVEREND OOR-EXPLODEREND APPLAUS VOOR DE GROOTSTE ILLUSIONIST ALLER TIJDEN BENNIE JANSSEN!!!! Mijn meest aparte, grappige én beste vriend. (Kijkt in de spiegel)  Ik twijfel toch aan dit jurkje… Toch iets te veel blink blink en..

Bennie: (Klapt in zijn handen, alles “bevriest”) Sas, die jurk is prima. Kom houd die hoepel nu even vast dan kunnen we beginnen. Sas? Saskia? (zwaait met zijn handen voor haar gezicht, en klapt weer in zijn handen) Joehoe!

Saskia: ...en misschien moet hij toch langer? Ik weet het niet Bennie misschien moet ik me toch even omkleden in wat anders. Mijn nichtje heeft in het circus gewerkt, misschien kan ik van haar wat lenen en..

Bennie: (heeft het tafereel verbaasd aangekeken en klapt nu weer in zijn handen waarop Saskia weer bevriest) Krijg nou wat! Saskia? (hij tikt zacht tegen haar schouder, waardoor ze als een plank dreigt om te vallen.) Oooohhhh help. (Bennie kan haar net opvangen en zet haar weer recht)
wauw! (naar het publiek) zagen jullie wat ik deed! wauw….. COOL!! Weten jullie hoe ze dit noemen? een Tableau vivant, en dat kan ik heel goed gebruiken. Wacht! (klapt weer in zijn handen)

Saskia: ...anders moet ik toch eerst even naar de winkel.

Korte sketch

€ 75,00

Korte sketch

€ 75,00

Een korte sketch (op maat) van 5-15 minuten
1 a 2 A4-tjes rond de 750 woorden
Voor bruiloften, verjaardagen, jubileum, pensioenering etc.

Lange sketch

€ 125,00

Lange sketch

€ 125,00

Langere sketch van 20-30 minuten.
3 a 4 A4-tjes rond de 1500 woorden.
Voor bruiloft, verjaardag, jubileum, pensoenering etc.

Toneelstuk van ongeveer een uur.

Rond de 5000 woorden